Liszt BL55 750 g 450 g
Natúr joghurt 450 g 270 ml
Tojás 1 db 1 db
Élesztő 40 g 24 g
Vaj 50 g 30 g
Cukor 70 g 42 g
1 tk 0,6 tk
A buci hozzávalóit keverőtálba tesszük és sima tésztát dagasztunk belőle.
Amikor fényes a felülete és elválik az edény falától, megszórjuk kevés liszttel és huzatmentes helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk és 10 részre osztjuk. Kis gömböket formázunk mindegyikből, az alját becsípjük és végül kicsit benyomjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük egy kissé felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal.
180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt pirosra sütjük.
http://streetkitchen.blog.hu/2015/03/09/6_adas_ze_fele_hamburger_es_dora_fele_cheesecake_brownie_irany_az_u_s_a