Liszt BL80? 450 g 500 g
Víz 200 ml 222,2222 ml
T sárgája 1 db
Olaj 50 g
Élesztő 25 g 27,77778 g
Cukor 1 tk 1,111111 tk
2 tk 2,222222 tk
200 fok
http://www.amiakonyhambolkikerul.hu/news/baconos-stangli/
Baconos stangli
2015.02.10 14:08
Baconos Stangli
A recepttel, már egy ideje szemeznek a fiaim, nagyon szeretik az ehhez hasonlókat, és abban a bizonyos áruházláncból szinte nem is lehet úgy hazajönni, hogy ne vennének 1-1 db-ot. Ezért nagyon örültem neki mikor Ildikónál megtaláltuk a receptet. És azt kell, mondjam rá, nagyon jó recept. A kiflinek valami brutálisan jó tésztája van a bacon pedig olyan ízt ad neki, hogy a bolti változatát messze nagyívben lekörözi. Én dupla adaggal sütöm így másnap is tökéletes az iskolába tízóraira. A recept egy icipicit változtatott, de gondolom, azért mert a liszt máshogy működik itthon. Ebből az adagból 8 db lett. 
mini-DSC03845
Hozzávalók:
45 dkg liszt, 200 ml víz, 1 teáskanál cukor, 2,5 dkg élesztő, 50 g olaj, 2 teáskanál só, 1 db tojássárgája
Tetejére:
8 szelet bacon, 1 db tojásfehérje, 1 kis marék reszelt sajt
Elkészítés:
Langyos vízbe tesszük a cukrot, hozzámorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfuttatjuk.
Liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk az olajat, a tojássárgáját, sót és jól összegyúrjuk, dagasszuk. 
mini-DSC03829
Tiszta konyharuhával letakarva meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük. 
mini-DSC03831
Ha megkelt 8 egyenlő részre osztjuk, (a képen 16 gömböc van, ez senkit ne tévesszen meg dupla adaggal készítettem)
mini-DSC03832
téglalapalakúra nyújtjuk. (akkora hosszúságúra nyújtottam én, mint a bacon hossza)
mini-DSC03833
Feltekerjük, 
mini-DSC03834
mini-DSC03835
és a bacont rátekerjük a kiflire, figyelve arra, hogy a vége alulra kerüljön, 
mini-DSC03836
sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk kevés reszelt sajttal 
mini-DSC03840
és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük. 
mini-DSC03842
Olvass tovább: http://www.amiakonyhambolkikerul.hu/news/baconos-stangli/