| Liszt BL80? |
450 |
g |
500 |
g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Víz |
200 |
ml |
222,2222 |
ml |
|
| T sárgája |
1 |
db |
|
| Olaj |
50 |
g |
|
| Élesztő |
25 |
g |
27,77778 |
g |
|
| Cukor |
1 |
tk |
1,111111 |
tk |
|
| Só |
2 |
tk |
2,222222 |
tk |
|
|
| 200 fok |
|
|
| http://www.amiakonyhambolkikerul.hu/news/baconos-stangli/ |
|
|
| Baconos
stangli |
|
|
| 2015.02.10 14:08 |
|
|
| Baconos Stangli |
|
|
| A recepttel, már egy ideje szemeznek a fiaim, nagyon szeretik
az ehhez hasonlókat, és abban a bizonyos áruházláncból szinte nem is lehet
úgy hazajönni, hogy ne vennének 1-1 db-ot. Ezért nagyon örültem neki
mikor Ildikónál megtaláltuk a receptet. És azt kell, mondjam rá, nagyon jó
recept. A kiflinek valami brutálisan jó tésztája van a bacon pedig olyan ízt
ad neki, hogy a bolti változatát messze nagyívben lekörözi. Én dupla adaggal
sütöm így másnap is tökéletes az iskolába tízóraira. A recept egy icipicit
változtatott, de gondolom, azért mert a liszt máshogy működik itthon. Ebből
az adagból 8 db lett. |
|
|
|
|
| Hozzávalók: |
|
|
| 45 dkg
liszt, 200 ml víz, 1 teáskanál cukor, 2,5 dkg élesztő, 50 g olaj, 2 teáskanál
só, 1 db tojássárgája |
|
|
| Tetejére: |
|
|
| 8 szelet
bacon, 1 db tojásfehérje, 1 kis marék reszelt sajt |
|
|
| Elkészítés: |
|
|
| Langyos
vízbe tesszük a cukrot, hozzámorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt
felfuttatjuk. |
|
|
| Liszthez
adjuk a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk az olajat, a tojássárgáját, sót és
jól összegyúrjuk, dagasszuk. |
|
|
|
|
|
| Tiszta
konyharuhával letakarva meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük. |
|
|
|
|
| Ha megkelt
8 egyenlő részre osztjuk, (a képen 16 gömböc van, ez senkit ne tévesszen meg
dupla adaggal készítettem) |
|
|
|
|
|
| téglalapalakúra
nyújtjuk. (akkora hosszúságúra nyújtottam én, mint a bacon hossza) |
|
|
|
|
|
| Feltekerjük, |
|
|
|
|
|
|
| és a bacont
rátekerjük a kiflire, figyelve arra, hogy a vége alulra kerüljön, |
|
|
|
|
|
| sütőpapírral
bélelt tepsire tesszük, megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk kevés reszelt
sajttal |
|
|
|
|
|
| és 200 fokra
előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük. |
|
|
|
|
|
|
|
| Olvass tovább:
http://www.amiakonyhambolkikerul.hu/news/baconos-stangli/ |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|